انواع مختلف شکر
انواع شکر سفید
- شکر گرانول: از شکر گرانول معمولاً برای نوشیدنیهای گرم یا پختوپز استفاده می کنند.
- شکر بسیار ریز یا کستر (Caster): این نوع شکر کریستالهای کوچکی داشته و استفاده از آن در تهیه دسرهایی چون موس یا پودینگ مفید است.
- شکر قنادی یا پودر قند: این نوع شکر نیز ریز بوده و تولیدکنندگان آن را آسیاب و الک میکنند. از این نمونه شکر برای شیرینی، بستنی و خامه استفاده میشود.
- شکر میوه: کریستالهای ریزتر و یکدستتر حاوی شکر میوه هستند که آن را بیشتر مناسب ترکیبهای خشک، دسر پودینگ و پودرهای نوشیدنی میکند.
انواع شکر قهوهای
شکر قهوهای به دلیل دارا بودن رطوبت بیشتر نسبت به شکر سفید زودتر گلوله میشوند. پس برای استفاده در بافتهای مرطوب و جویدنی مناسب هستند.
- شکر قهوهای روشن: از این شکر برای نان و شیرینیها و سسها استفاده میشود.
- شکر قهوهای تیره: این نوع رنگ تیرهتری نسبت به شکر قهوهای استاندارد دارد. همچنین، عطروطعم ملاس آن برای استفاده در دستورهای تهیه شیرینی زنجبیلی، لوبیا پخته و غذاهای کبابی مناسب است.
- شکر سرخ (Muscovado): این نوع، شکر تصفیه نشده نیشکر بوده که هنوز حاوی ملاس طبیعی آن است؛ بنابراین، بلورهای آن نسبت به شکر قهوهای معمولی کمی درشتتر و چسبناکتر بوده و میتوان از آن در دستورالعملهایی که به طعم قوی ملاس نیاز دارند، استفاده کرد.
- شکر توربینادو (Turbinado): این نوع شکر رنگ بورتر و عطروطعم ملایمی دارد. تولیدکنندگان فقط تا حدی این نوع شکر را فرآوری میکنند و آن را دمرارا (Demerara) یا شکر خام مینامند. بلورهای آن بزرگتر از قندهای قهوهای بوده و آن را برای تاپینگ استروزل مناسبتر از پخت میکند.